Γιατί πρέπει να τρώμε κόκκινο κρέας

Οι κατηγορίες του κόκκινου κρέατος, είναι το χοιρινό,το αρνί και το μοσχάρι. Το χοιρινό είναι το πιο άπαχο, το αρνί, το πιο παχύ και το μοσχάρι το πιο θρεπτικό. Το κόκκινο κρέας μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας ψευδάργυρο όπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ένα υγιές δέρμα και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει σίδηρο που βοηθά στην παραγωγή ερυθρών κυττάρων, τα οποία μεταφέρουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και το διοξείδιο του άνθρακα πίσω στους πνεύμονες. Συγκεκριμένα ο αιματικός σίδηρος, που υπάρχει στο κρέας προσλαμβάνετε και χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό σε σχέση με τον ψευδάργυρο που υπάρχει στα φυτικά τρόφιμα. Το κόκκινο κρέας είναι επίσης μια καλή πηγή άλλων βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως ο φωσφόρος, το κάλιο, το μαγνήσιο. Το κρέας είναι, επίσης, μια σημαντική πηγή σεληνίου.
Η περιεκτικότητα του εδάφους ενός βοσκότοπου σε σελήνιο καθορίζει και την περιεκτικότητα σε σελήνιο της βοσκής και των καρπών από τα οποία τρέφονται τα ζώα και, κατά συνέπεια, την περιεκτικότητα του κρέατός τους σε αυτό. Στο σώμα μας, συγκεκριμένες πρωτεΐνες που συνδεδεμένες με σελήνιο (σεληνιο-πρωτεΐνες) εμπλέκονται στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και στην επιδιόρθωση του DNA.Το κόκκινο κρέας είναι καλή πηγή των βιταμινών Β, που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και οι οποίες βοηθούν στην υγεία των νευρικών κυττάρων και στη φυσιολογική δημιουργία του αίματος.
Το κρέας περιέχει μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας (βιολογικής αξίας), της βιταμίνη D, των βιταμινών του συμπλέγματος B, ιδιαιτέρως του Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι σημαντική για να δομηθεί το γενετικό μας υλικό, DNA, και έτσι έχει πολλές λειτουργίες στο σώμα, μερικές από τις οποίες είναι η παραγωγή υγιούς αίματος και η συμβολή της στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Όταν καταναλώνεται με μέτρο, το κρέας αποτελεί μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Σχετικά άρθρα

No Comments Yet.

add your comment